2011. január 17., hétfő

Akciók... Szeretni vagy nem szeretni?

Szombaton felkerekedtünk kis családommal, és ellátogattunk Budapestre egy sikeres bevásárlókörút reményében. Elsődleges célpontunk a Westend volt, amit percek alatt el is foglaltunk. Eredetileg síruhát kerestünk Pippónak (az öcsémnek), amit kb. három bolt bejárása után sikerült is megszereznünk minden extrával együtt. (értsd: sídzseki, sínadrág, sapka) Ezután szabad volt az út: mindenki kedvére nézelődhetett, és válogathatott... volna, ha lett volna miből. A tavasz közeledtével ugyanis egy olyan stagnáló szakaszhoz érkeztünk a boltok árukészletét tekintve; amikor is a téli kollekció már erősen hiányos, a tavaszi kollekció pedig még a kertek alatt sincs.
Persze az akciók és leértékelések a mi érdekeinket szolgálják, ezért nem szép dolog panaszkodni; de kifejezetten idegesítő tud lenni, mikor a hetekkel ezelőtt kinézett felsőből egyetlen darab sem marad a boltban, mire odaérsz a "Nagy és Csodás Akciókra". Elveszetten kóborolsz a sorok között, és kétségbeesetten kutatsz valami olyan darab után, amibe képes lennél beleszeretni. De hiába körözöl, mint egy tébolyodott sólyom; csak nem akad meg a szemed semmi különlegesen. 
Az pedig csak még egy lapáttal rátesz a benned dúló indulatokra, hogy úgy tűnik: rajtad kívül mindenki más megtalálja a kedvére való ruhákat. Ettől csak még inkább feszültté válasz, hisz rád kerül a nyomás: gyerünk, siess, mert elvisznek előled mindent! A kapkodás közepette aztán beújítasz egy olyan felsőt/nadrágot/szoknyát/..., ami otthon a tükör előtt állva már egyáltalán nem is tetszik, de a boltban úgy érezted, szégyenben maradnál, ha a nagy akciók közepette üres kézzel távoznál.
Tengernyi bánatomat végül a Starbucks-ban enyhítettem egy ínycsiklandó, forró Vanilla Latte-val. :) (Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a kávézó a kedvenc helyeim közé tartozik.)
A tél további részében pedig napról napra jobban várom a tavasz közeledtét, a boltokat elárasztó ropogósan új árukészleteket, és azt a bizsergető érzést, amikor szélesen mosolyogva, elégedetten hagyhatod el az üzletet, kezedben több, dugig pakolt szatyorral, és úgy érzed, tiéd a világ... egészen a következő kollekció megjelenéséig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése